Correcte registratie dieren bij RVO is cruciaal

jul 11, 2022

Afgelopen weekend was het weer zover: het offerfeest werd gevierd. Dit gaat gepaard met het eten van schapen en of lammeren. Ook wordt een deel van het vlees verdeeld onder de minder bedeelden van de gemeenschap.

In Nederland moeten alle dieren goed zijn geregistreerd bij het RVO. Deze controle vind ook plaats bij de slachterij en het dier mag niet geslacht worden wanneer deze registratie incompleet is of zelfs niet aanwezig is. Helaas heeft dit voor veel problemen gezorgd afgelopen weekend. Doordat dieren niet goed geregistreerd waren bij het RVO, konden veel dieren niet worden geslacht. Gelukkig heeft het team van TwaKa veel handelaren en slachterijen uit de brand geholpen door de registratie dit weekend alsnog goed uit te voeren.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus zorg altijd dat uw dieren correct staan geregistreerd bij het RVO. Om ervoor te zorgen dat de registratie eenvoudig, snel en compleet wordt verzorgd heeft TwaKa dit volledig geïntegreerd in het ERP pakket. U hoeft alleen maar een account aan te maken bij het RVO en de software van TwaKa zal de rest voor u verzorgen. Denk aan de aanvoer, afvoer en slachtmelding. Dit gaat met een zogenaamde ‘’druk’’ op de knop en het is geregeld. Dit gaat sneller dan het handmatig invoeren via de site van het RVO. Tevens is ook uw eigen administratie compleet.

Zorg daarom altijd voor een juiste registratie. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan. Ook niet tijdens een viering zoals het offerfeest.

Meer informatie over het agrarische registratie bij het RVO? Bekijk hier de website van

Heeft u vragen over deze functionaliteit en over TwaKa in het algemeen neem dan gerust contact op. Wij staan voor u klaar.

 

Meer weten?

Alex Van Vrede

Alex van Vrede

Stuur ons een bericht
Deel deze post