Efficiënt Artikelbeheer met Twaka’s Food ERP software

mrt 18, 2024

Optimaliseer uw Voedselproductie

Het beheren van recepturen, ingrediënten, allergenen en voedingswaarden vormt de kern van het productieproces voor voedselproducenten. Twaka’s ERP-software biedt een allesomvattende oplossing met de artikelbeheermodule, waardoor voedselproducenten één centraal punt hebben voor het beheren van deze essentiële productinformatie, wat resulteert in tijdsbesparing en verbeterde productiviteit.

 

ERP software voor voedselproducenten

Voor voedselproducenten is het essentieel dat hun ERP-systeem specifiek is afgestemd op de voedingsindustrie, zodat ze kunnen voldoen aan strenge regelgeving en hun operationele processen kunnen verbeteren. Belangrijke elementen voor het beheer van artikelen zijn onder meer receptuur-, ingrediënten-, allergenen- en voedingswaardenbeheer, evenals traceerbaarheid en integratie met productieprocessen. De Food software van Twaka omvat al deze essentiële elementen voor artikelbeheer:

  1. Gedetailleerd Artikelbeheer: De module biedt een nauwkeurige registratie van recepturen, ingrediënten en allergenen. Het systeem is in staat om recepten op te slaan en te beheren, inclusief de hoeveelheden en verhoudingen van ingrediënten. Daarnaast beheert het gedetailleerde informatie over alle gebruikte ingrediënten, inclusief leveranciersinformatie, kosten, kwaliteitskenmerken en mogelijke vervangingen.
  2. Allergenenbeheer: Het systeem houdt allergeneninformatie bij voor alle ingrediënten en eindproducten, inclusief waarschuwingen voor kruisbesmetting en wettelijke voorschriften voor etikettering.
  3. Voedingswaardenbeheer: Met een geïntegreerde NEVO-tabel kunnen voedingswaarden automatisch worden berekend en opgeslagen. Dit zorgt voor nauwkeurige samenstellingsinformatie en vergemakkelijkt het genereren van declaraties.
  4. Traceerbaarheid: De software biedt volledige traceerbaarheid, zodat elk ingrediënt vanaf ontvangst tot aan het eindproduct kan worden gevolgd, inclusief batch-informatie.
  5. Integratie met productieprocessen: Het ERP-systeem is in staat om productieopdrachten te verwerken, zodat wijzigingen in recepten en ingrediënten direct worden bijgewerkt in de productieplanning en workflow.
  6. Compliance en regelgeving: Het systeem voldoet aan alle wettelijke voorschriften en normen voor voedselveiligheid, etikettering en rapportage, en is in staat om alle benodigde rapporten voor audits te genereren.

 

Benieuwd wat de ERP-software van Twaka voor u kan betekenen? We staan klaar om u te adviseren. Neem gerust contact op met onze Sales Manager Edwin van den Bos (evandenbos@twaka.nl), hij beantwoord graag al uw vragen!

ERP software Twaka
Voedingswaarden Software

Meer weten?

Edwin van den Bos

Stuur ons een bericht
Deel deze post