Eenvoudige paardenregistratie met TwaKa

jul 20, 2022

Verplichte registratie van paarden

Alle paarden zijn verplicht een paspoort en chip te hebben. U bent hier als paardenhouder zelf verantwoordelijk voor, ook als u niet de eigenaar bent van het paard. Door middel van het paspoort en de chip is het paard geregistreerd bij het RVO en kan het geïdentificeerd worden. Wanneer er iets met het paard gebeurd, zoals het wisselen van eigenaar, moet dit worden gemeld bij het RVO. De melding kan worden gemaakt via de website van het RVO door middel van het identificatienummer van het desbetreffende paard. Bij een klein aantal paarden is dit prima handmatig op te lossen. Echter wanneer het gaat om een groter aantal paarden zoals een manege of paardenfokkerij, is het registreren en melden een zeer arbeidsintensief proces.

Zie hier waaraan u als paardenhouder moet voldoen.

 

 

Registreren met TwaKa

TwaKa heeft voor het registreren van uw paarden een oplossing ontwikkelt. Met deze oplossing kunt u de chip van uw paarden scannen en tegelijkertijd de melding richting het RVO versturen. Hier komt geen handmatig werk aan te pas. Ook worden deze gegevens vastgelegd in een applicatie waarin u andere data van uw paarden kan vastleggen. Het beheer van al uw paarden kan worden verzorgd door het TwaKa systeem.

U heeft hier een rfid scanner voor nodig die middels een bluetooth verbinding gekoppeld is aan een Android device.

De naam van uw paard kan ook worden vastgelegd in de app. We stellen in de app uw ubnnummer in zodat de melding ook correct wordt uitgevoerd. Wanneer het paard een paar dagen op uw bedrijf verblijft is het ook mogelijk om de eigenaar van het paard vast te leggen. Hiermee kan u gelijk zien van wie het paard is. Een tijdelijk verblijf zou bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer het paard gedekt moet worden.

De mogelijkheden zijn natuurlijk grenzeloos. Ook voor het paardentransport is het mogelijk om de TwaKa app in combinatie met de rfid scanner te gebruiken. Je kan aan- en afvoer ritten aanmaken zodat dit wordt vastgelegd. Voor het transport is het in onze app enorm eenvoudig om hier ook een financiële transactie zoals een transport factuur voor op te stellen.

TwaKa biedt een geautomatiseerde totaaloplossing voor uw paardenregistratie.

Uiteraard staan wij u graag te woord om meer informatie over deze toepassing met u te delen.

Meer weten?

Alex Van Vrede

Alex van Vrede

Stuur ons een bericht
Deel deze post